Archief

De Trossel en het

Coronavirus

Voorlopig is er geen Trosselkoffie-ochtend. Wat De Trossel precies kan doen in de komende tijd is op dit moment niet duidelijk, maar natuurlijk kunt u, bij vragen, altijd contact opnemen met de dorpsondersteuners. Mogelijk zijn er dingen, die door de genomen maatregelen nu ineens niet meer worden gedaan en is er via een andere weg een oplossing te vinden. Een simpel voorbeeld is b.v. het ophalen van medicijnen of het doen van boodschappen; gelukkig hebben veel mensen de mogelijkheid buren of familie te vragen dat voor hen te doen, maar als dat niet het geval is kunt u altijd de dorpsondersteuners bellen. De Spar kan uw boodschappen ook thuisbezorgen, maar als het ‘kleine’ boodschappen zijn kan een vrijwilliger van De Trossel, uit de buurt, dat misschien voor u doen. We wachten af waar de knelpunten komen te liggen en waar hulp nodig is. Het telefoonnummer is: 06 29820055
email: dorpsondersteuners@detrossel.nl lees verder

oude

berichten

Op deze pagina Archief plaatsen we berichten die niet helemaal actueel meer zijn, maar die we toch niet willen weggooien.

We plaatsen ze in het Archief, zodat iedereen daarin de geschiedenis van de Trossel kan terugvinden.

lees verder

De Trossel

en geen Ariënsprijs

Op zaterdag 12 oktober 2019 gingen Conny Middelweerd, Arie van Rooijen en Marian van der Ven naar Deventer om te horen hoe de uitslag van de Ariënsprijs uitviel. Ze kwamen thuis met de mededeling dat De Trossel helaas niet in de prijzen is gevallen. Geen juryprijs en geen publieksprijs, waarvoor we toch te weinig stemmen kregen. De publieksprijs èn de juryprijs zijn dit jaar toegekend aan eenzelfde initiatief; Kearls unne mekaar uit Vasse (Twente).

De delegatie van De Trossel heeft bij deze bijeenkomst zeker inspiratie opgedaan over projecten die mogelijk ook binnen De Trossel kunnen worden opgezet. Binnenkort worden deze besproken en wie weet hebben we op een andere manier dan toch een mooie troostprijs in handen

meld u hier aan
de aftrap

wethouder jana smith

trapte af

Op vrijdagmiddag 28 juni is De Trossel officieel van start gegaan. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in De Wiese, waarbij ruim 50 belangstellenden aanwezig waren. Er waren verschillende sprekers, waarna de vier deelnemende partijen de statuten ondertekenden, zodat die komende week naar de notaris kunnen. Ten slotte kreeg wethouder Jana Smith het woord. Zij vertelde blij te zijn met het initiatief dat in Schalkwijk is genomen en verheugd te zijn over het succes dat de eerste periode van De Trossel heeft opgeleverd.

Sneller dan Messi dat had gekund, schoot ze de bal van de rand van het podium de zaal in, waarmee ze De Trossel heeft afgetrapt.

lees verder

lintje voor

Marian v.d. Ven

Onze dorpsondersteuner Marian van der Ven is een van de twee Schalkwijkers die in 2019 een lintje heeft ontvangen. Zij is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau. .

Op de foto staat Marian links boven, foto Marjolein Thijse. De Trossel is trots op de onderscheiding die meer dan verdiend is. Als een van de drie dorpsondersteuners is Marian keihard van start gegaan. Zowel in de organisatie als in de uitvoering bewijst zij haar waarde.

vrijwilligers-

avonden

Op 24 april en 9 mei 2019 organiseerden de dorpsondersteuners twee avonden waarop alle aangemelde vrijwiliigers zijn uitgenodigd. Rond de 70 vrijwilliigers gaven gehoor aan de uitnodiging. Ze maakten kennis met elkaar en maakten afspraken over de werkwijze binnen De Trossel.

Van de avonden is een verslag gemaakt, dat u via de knop hieronder kunt downloaden.

lees het verslag

dorpsondersteuners

krijgen taart

Het werk van de dorpsondersteuners wordt hogelijk gewaardeerd. Op Valentijnsdag, 14 februari 2019, kregen Marian, Marian en Conny van het CDA een taart aangeboden. De uitreiking vond plaats tijdens een drukbezochte koffie-ochtend.

lees verder