duofiets

fietsen op de

duofiets

Sinds de lente van 2021 heeft De Trossel de beschikking over een duofiets. Daarmee kunnen twee mensen fietsen, ook als een van de twee wat slecht ter been is of niet zo'n beste conditie heeft.

De fiets staat gestald in de fietsenstalling van Sporthal Schalkwijk in de Kloostergaarde. U kunt de fiets reserveren via onderstaande knop. U krijgt dan een mailtje met de nodige informatie over de handelwijze..

naar de tuin

wandelen

De eerste activiteit van de werkgroep Wandelen en fietsen heeft plaatsgevonden op donderdag 18 juli 2019. Toen is een groep bezoekers van de koffie-ochtend naar de tuin van Jonkheer Ram gewandeld, al dan niet met hulp van rollator, scootmobiel of rolstoel. Er waren voldoende vrijwilligers om iedereen op tijd in de tuin de krijgen.

Daar vertelde Stephan van der Steen over kasteel en tuin. Het verhaal van Stephan werd door een groot deel van de aanwezigen herkend en ook zelfs aangevuld en gaf een beeld van de Tuin door de jaren heen en wat er zich in vroeger jaren daar allemaal zou kunnen hebben afgespeeld. Boeiend! Voor de aanwezigen was er ook een overzichtje om mee naar huis te nemen en nog eens rustig na te kunnen lezen, zodat bij een volgend bezoek de dingen weer herkenbaar zijn.

lees verder

wandelen met

De Trossel

Soms is het nodig maar ook fijn om samen met iemand te wandelen. Gelukkig zijn er in dit geval ook al andere wandelmaatjes actief. Zo wilde iemand graag nog iets meer naar buiten. Ze belde de Trosseltelefoon en het balletje is gaan rollen. De coördinator van de wandel- en fietsgroep, Maria Scholts, ging met haar in gesprek en benaderde 2 vrijwilligers. Samen hebben ze kennis gemaakt met elkaar. De klik was er, een schema werd gemaakt, en het wandelen is gestart.

Iedereen die graag wil wandelen maar daar misschien zelf niet toe komt, om wat voor reden dan ook, kan zich melden bij De Trossel. Er zijn vrijwilligers die graag met u op pad gaan. Ook als u iemand weet voor wie dit misschien een geschikte oplossing zou kunnen zijn, geef het door en wij kijken of we een wandelmaatje kunnen vinden.

lees verder
foto frans hollander

trap en hap

groot succes

Wat is het toch leuk om in het bestuur van De Trossel te zitten. Want naast de verplichte vergaderingen en andere bestuurswerkzaamheden, doen we allerlei leuke dingen. Anderhalve week na het Eten in De Wiese stapten we op zaterdag 19 oktober 2019 met de dorpsondersteuners en de coördinatoren van de werkgroepen op de fiets om een rondje door Schalkwijk en Tull en ’t Waal te maken, langs alle woonhuizen van de meefietsenden. Het uitstapje was georganiseerd door de coördinatoren, die ook nog wat te happen hadden geregeld in hun eigen huizen. Zo kregen we koffie met appelgebak bij Nannie Buschgens (coördinator Koffie-ochtenden), genoten we op de boerderij van door Johan Vernooij (coördinator Vervoer-service) en zijn zus gemaakte soep met ballen, aten we broodjes bij Marian Gerritsen (coördinator Boodschappen en voorlezen) en kregen we een drankje bij Maria Scholts (coördinator Wandelen en fietsen).

Het was een gezellige dag, die met regen begon maar die al snel opfleurde door een lekker herfstzonnetje. We leerden elkaar beter kennen, via de woningen, maar ook via de gesprekken onderweg. Zelfs een kleine fietscrash kon de pret niet drukken. Het was een geslaagd evenement.

Lees verder
foto frans hollander

trap en hap

met elkaar

De werkgroep Wandelen en fietsen heeft het initiatief genomen voor een fietstocht voor de coördinatoren en de bestuursleden van De Trossel. We beginnen om 10 uur bij Nanny Buschgens met de koffie. Vervolgens gaan we bij Johan Vernooij soep eten. Na een flinke trap krijgen we bij Marian Gerritsen een broodje. Uiteindelijk sluiten we af bij Maria Scholts met een kopje thee op het Dijkhuis. En wie nog tijd en zin heeft in een glaasje…

Dat gebeurt op zaterdag 5 of 19 oktober 2019.

Lees verder
foto frans hollander

kennismaken

met elkaar

De vrijwilligers van de werkgroep Wandelen en fietsen hadden tijdens een vrijwilligersavond afgesproken ter kennismakeing zelf een keer een stuk van het Schalkwijkse klompenpad te wandelen. .

Dat gebeurde op zaterdag 13 juni.

Lees verder