administratie en computers

invullen van en

belastingformulier

In maart moeten veel mensen hun belastingformulier gaan invullen: voor 1 mei moet dit zijn gedaan. Soms zijn er handige weetjes bij het invullen van het belastingformulier. Mogelijk hoeft er daardoor minder belasting betaald te worden. De groep Administratie en Computers van De Trossel had het plan om eind maart/begin april 2020 een bijeenkomst te houden over ‘hoe het belastingformulier in te vullen’. Het gaat dan om algemene tips. Wanneer er specifieke vragen zijn over uw persoonlijke belastingaangifte kunt u daarvoor altijd met een van de vrijwilligers van deze Trosselgroep een afspraak maken.

Op de bijeenkomst wordt, aan de hand van een voorbeeldaangifte het formulier doorgenomen. Ook het invullen van formulieren m.b.t. toeslagen komt aan de orde. Wanneer u belangstelling heeft voor een dergelijke bijeenkomst is het fijn als u dat laat weten. U kunt bellen met de Trosseltelefoon; 06 29820055. .

lees verder

administratie en

computer

Wat voor de een gemakkelijk klusje is, is soms voor een ander moeilijk. Veel mensen vinden het soms lastig om administratieve zaken met etrekking tot belastingen, schulden, brieven van de overheid, verzekeringen of bedrijven enz. te begrijpen. Hetzelfde geldt voor computers en telefoons. Het maakt niet uit of je oud of jong bent. Binnen de dorpscoöperatie kan de groep Administratie en Computers hiermee helpen.

Er zijn 13 dorpsgenoten die zich als vrijwilliger hebben aangemeld voor deze groep. Op dit moment zijn we in de laatste fase om te beschrijven wat we precies kunnen aanbieden, zodat het duidelijk voor iedereen is. Veel aandacht heeft ook vertrouwelijkheid en privacy, zodat zowel hulpvrager als hulpverstrekker zich hier goed bij voelen. Via de Dorpsondersteuners komen de hulpverzoeken binnen. Er wordt gekeken of het verzoek bij De Trossel past en bij welke groep het hoort. Daarna wordt de vraag met de groepscoördinator besproken en wordt een vrijwilliger gevraagd die op het gebied van de hulpvraag de meeste deskundigheid in huis heeft.

lees verder